Endelig kan jeg lægge et billede op af det sjal jeg har strikket til min svigerindes 60-års fødselsdag. Det er et bladmønster, hvor bladene først svajer til den ene side, og i den næste række svajer de til den anden side. Bladene er orange og bundfarven i brune nuancer. Kanten råhvid med et blomstermønster i den brune bundfarve. Mønstret er fra en bog med strikmodeller til bluser, så jeg skulle først tegne mønstret over på et mønsterark, så jeg var sikker på, at bladmønstret blev strikket op fra midten af. Og ligeledes med kanten. Det er 100% uld, og jeg håber min svigerinde vil bruge det flittigt.

Som enhver, der har strikket i et menneskeliv, ved så kan du godt have mange garnrester. Det har jeg fordi jeg ærlig talt har svært ved at smide garn ud. Jeg kan altid se, hvad det kan bruges til. Der er bare for få timer i døgnet til at bruge dem. Men…..efter at have strikket det vamsede flytte- hjemefra tæppe til min datters veninde, fik jeg lyst til at lave et til, bare på tyndere pinde. Jeg har en pose fuld af strømpegarn rester, så nu bliver de brugt til at strikke endnu et flytte-hjemmefra tæppe - denne gang til min datter.

Datterens livslange veninde skal flytte hjemmefra. For første gang i deres liv, kan de ikke bare lige smutte over til hinanden. Nu bliver der afstand i et lille års tid, før de atter igen vil komme til at bo tæt på hinanden. Derfor skulle hun have et hjemmestrikket tæppe til at holde varmen. Du kan ALTID bruge et hjemmestrikket tæppe. Håber hun bliver glad for det, og jeg kom af med nogle rester.

Jeg har strikket en I-cord kant hele vejen rundt. På den måde har tæppet et færdigt udseende, uden at du behøver at hækle en kant.

Når jeg vælger skjorter til en kommende skjortekjole, synes jeg det er vigtigt, at skjorterne matcher. Det giver ro til øjet, og det er vigtigt der er ro i farverne, når du syer noget patchwork.

Her er flipkraven fjernet, så der kun fremstår en kinakrave, og ærmerne er blevet udskiftet med ærmer fra en anden skjorte, hvis stof går igen i den nederste del.

Jeg klipper ærmer fra og syer nye på - gerne med lidt puf, vender dem, så der kommer en lidt større åbning ved håndled og smal ved albue. Firkanterne er 20 x 20 cm.

Og her er så det færdige resultat. 2 brystlommer fra skjorterne er lavet op til lommer foran på kjolen (du kan ikke undvære lommer). Nederst har jeg så syet en kant af samme skjorte som overdelen. Det ligesom “binder” kjolen sammen.

En bestilling.

En ung kvinde henvendte sig. Hun skulle have en “for sjov” fødselsdagsgave til en mand. Efter lidt skriveri frem og tilbage og billeder af diverse stof, valgt valget på disse to fabrikater. Det lyserøde var engang en nederdel. Håber modtager vil blive glad.

Sjal på vej

Så blev der endelig tid til at kreere et andet sjal end et med valmuer. Jeg tegnede mønstret af fra en bluseopskrift og over på et mønsterark til et sjal, og så var det ellers bare med at gå i gang. Der skal godt nok tælles og tungen skal holdes lige i munden da ikke 2 rækker er ens, men det er dejligt at strikke noget andet end valmuemønster. Baggrunden på sjalet skifter i farverne meget mørkebrun, grå og lilla. Bladene er i orange farvenuancer. Det ligner et rigtigt efterårssjal. Jeg er stadig lidt i tvivl om, hvordan jeg skal lave kanten, men det kommer nok. Det bliver spændende at se det færdige resultat.

Restestrik

Så fik jeg strikket en trøje i restegarn. Grundopskriften er trøjen “Børsen” fra Filcolana (en side med mange fantastiske gratis opskrifter - især kollektionen med navne efter københavnske bygningsværker er brugbar og spændende), og så har jeg bare tilføjet mine egne idéer. Jeg ved godt at restestrik er meget oppe i tiden, især efter Lærke Bagger vandt indpas, og med alt respekt for hendes farverige fantasifulde idéer, så synes jeg mange af hendes trøjer mangler lidt ro over sig. Jeg kan, og det er jo et smagsbehov, bedst lide det, hvis der er lidt symmetri i det. Det giver lidt ro for øjet og skaber en bedre harmoni. Det har jeg prøvet her. Min ide var at starte i lys blå og så ellers skifte gradvist ud til mørkere og mørkere blå. Halskanten og snoningerne samt kanterne er strikket i grøn. Jeg kan godt lide kontraster - det giver noget, fanger øjet og skaber en skarp kant der råber “se her”. Jeg har altid syntes at grøn og blå er gode sammen. Det viser denne her trøje også.

Jeg skal i hvert fald have strikket nogle flere. Jeg har samlet rester sammen i lilla og rosa farver, så det skal nok også blive godt. Glæder mig til at vise den.

Så kunne jeg alligevel ikke holde idéerne i ro. Jeg havde jo duge og stofrester der matchede, så der blev jeg nødt til at tage en dag fri fra strikkeriet og sy nogle net. Det resulterede i flere idéer, så kig endelig under “tasker og net” og se, hvad jeg fik kréeret.

Julen nærmer sig, og jeg har travlt. 1 sweater er færdig, en anden er næææsten ved at være der, og så kom der lige en ekstra bestilling. Jeg har ikke tid til at sy eller strikke andet end julegaver pt, så bær over med mig og mine manglende indslag på siden. Jeg har masser af idéer og flere ting ligger og venter på at blive færdiggjort. Der er en taske, en nederdel, og så har jeg en ny ide til at udforme en bøllehat samt masser af stofrester jeg har tanker om, hvad skal blive til.

Jordbærhuer er bare gode. De er søde og passer perfekt til et lille barnehoved, og jeg har strikket rigtig mange af dem i diverse farver. Jeg har fået en bestilling på 2 stk. i størrelse ½-2 år i den “rigtige” jordbærudgave, så det har jeg givet mig i kast med. De bliver selvfølgelig strikket i ren uld.

Altid brugbart

EEEELsker at strikke de her tørklæder, og de kan bruges altid. Enten til at holde halsen (og dig selv) lidt lun, eller til at pifte tøjet lidt op. De kan strikkes i al slags garn og størrelser, og du kan selv bestemme hvor bredt det skal være. Jeg har altid et eller to på pinden, for det er nemt at have med i tasken, når du sidder og venter et sted. Hvis du har et ønske om et tørklæde i en bestemt farve og størrelser, så skriv til mig.

Et smukt valmuesjal

Et stort sjal i uldgarn kan man altid bruge. Og dette er specielt smukt med valmuemønster. Baggrunden er i blå/grønne nuancer og valmuerne i den røde/orange farveskala. Det er strikket efter fair isle metoden, hvilket betyder, at der ikke er en masse løse tråde på bagsiden, der kan hænge fast i ting. Det tager lang tid at strikke sådan et sjal, men resultatet er det værd.

Populært halstørklæde

De her halstørklæder er meget populære. Jeg kan godt lide det lidt vamset og langt nok til at sno det et par gange om halsen. Andre kan lide det kort og i bomuld. Jeg har her strikket nogle i forskelligt garn, bredde og længde. Klik på siden “Sjaler og halstørklæder” og vælg det du bedst kan lide. Du er også velkommen til at skrive til mig, hvis du har et bestemt ønske angående farve og længde.

Valmuesjal på vej

Så har jeg lagt sidste hånd på et stort valmuesjal strikket i uldgarn. Kanten er blevet syet fast i hånden, sjalet er blevet skyllet op så strikningen bliver jævn, og nu venter jeg bare på, at det tørrer. Derefter vil det blive sat til salg. Glæd dig til at se det færdige resultat.